1 Mayıs 2016 Pazar
İmambayıldı Tarifi
Malzemeler
1 kg patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
4 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp, saplarını kesin, alacalı soyarak tuzlu suda bekletin. Suyunu süzerek 1 bardak sıvıyağda hafifçe kızartın. Kızartılan patlıcanları geniş bir tencereye yanyana dizin. Ortalarını uzunlamasına yarın. 2 kaşık zeytinyağında piyaz doğranmış soğan ve sarımsakları hafifçe kızartın. İçine küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, şeker ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte hepsini kavurun. Hazırladığınız bu içi patlıcanların içine yerleştirin. Kalan zeytinyağını, 2 bardak sıcak suyu ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın. Üzerine tencerede kalan suyu patlıcanların üzerine dökün. İsterseniz üzerini domates ve biberle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder