26 Aralık 2013 Perşembe
TARHANA ÇORBASI
Merhaba... Bu kış günlerinin soğuğunda sofralarımızı annelerimizin, teyzelerimizin, ninelerimizin yazın günlerce süren çabalarından sonra yaptıkları tarhana süslüyor. TARHANA...O ne güzel şeydir.Soğuk kış günlerinde mutfaklarımızda pişerken ve tabağımıza koyduğumuzda mis gibi kokusu ile bizi cezbeden,bir kaşık aldığımızda içimizi ısıtan bir şifadır.Bildiğim kadarı ile ilk hazır çorbadır tarhana.Ondan sonrada hazır çorbalar çoğalmıştır.
Bende sizler için kolay ama bir o kadar da güzel bu çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Çoğumuz bu çorbayı yapmayı biliyoruz ama bilmeyenler için de ben anlatayım dedim.Aşağıda size tarifini vereceğim.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
3 yemek kaşığı tarhanayı ben 1-2 saat önceden ıslatıyorum.Çorbayı yapacağımız zaman tencereye sıvıyağı koyun.Yağ kızdıktan sonra içine salçayı koyarak kavurun.En son suya koyduğumuz tarhanayı ve yeterince suyu koyarak pişene kadar karıştırın.Çorbamız göz göz olunca altını kapatın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder