8 Haziran 2015 Pazartesi

Etli Bamya










Etli Bamya Nasıl Yapılır

Bamya bazılarımız tarafından sevilmeyen bir sebze. Ama ne kadar sevilmesede ben inanıyorumki seviliyor. Neden mi seviliyor? Bamyadan her çeşit yemek yapılır. Hatta kızartması bile yapılıyormuş. Bamya kızartmasını daha denemedim ama denediğimde size tarifini ve tadının nasıl olduğunu emin olunki burda sizlerle paylaşacağım.

Malzemeleri

Yarım kg kemikli dana eti
1 kg bamya
1 soğan
1 kaşık domates salçası
2-3 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

Önce sıvıyağımızı tenceremize alalım, içine etlerimizi katarak etler kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Üzerine yeteri kadar su koyarak etler yumuşayana kadar pişirelim. Etler piştikten sonra içine küp doğradığımız soğanları katıp soğanlar sararana kadar kavuralım. İçine küp doğradığımız domatesleri ve domates salçasını katarak bütün malzemeleri kavuralım. En son içine tepelerini huni gibi yuvarlayarak temizleyip suda yıkadığımız bamyalarıda katıp hepsini iyice harmanlayalım. Bamyalar hafif sarardımı üzerini geçecek kadar su koyarak 15-20 dakika kadar pişirelim. Servis tabağına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: