8 Haziran 2015 Pazartesi

Alman Pastası Tarifi



Pastaya kim hayır diyebilir ki? Bence hiç kimse diyemez. Helede kremalı, yumaşacık, görüntüsü ile insanı mest eden, hafif bir pastayı kim görse hemen bir dilim ister. Aşağıda size görünümü, tadıve hafifliği ile damağınızda çok güzel bir tat bırakan alman pastası tarifi vereceğim. Bir kere yaptıktan sonra her zaman isteyeceğiniz bir tarif. Bu tarifi okuduktan sonra hemen deneyin bence.


 Malzemeler

Keki İçin

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı tereyağı
5-6 damla limon
3 çay bardağı un

Muhallebisi İçin

2,5-3  su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
3 kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek İçin

250 gr çilek
2 adet muz
Pudra şekeri

 Yapılışı

2 yumurtayı şekerle kar gibi olana kadar çırpalım. Sırayla içine yoğurt, erimiş tereyağı,5-6 damla limon suyu, unu ve kabartma tozunu  katarak iyice çırpalım. Bu malzemeyi yağlanmış küçük bir tepsiye döküp 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından almadan önce bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Bu arada kremamızı yapmak için krema malzemelerinden süt, şeker ve unu bir tencereye alarak pişmeye bırakalım. Kremamız göz göz olduğunda pişmiştir. Kremamız sıcaklığını yitirmeden içine 1 kaşık tereyağını katarak mikserle iyice çırparak soğumasını sağlayalım. Soğuyan kekimizi ikiye keselim. Arasına kremayı sürelim. Kremanın üzerinede muz ve çilekleri dizelim (ben bu keki yaptığımda çilek ve muz yoktu, ben meyvasız yaptım.) Meyvaların üzerine kekin diğer yarısını koyarak üzerine krema dökelim. Aslında kekin en üst kısmına krema konmuyor ama baktım krema fazla geldi ben üzerinede kremayı eşit şekilde yaydım. Eğer siz üzerine krema koymazsanız, üzerini pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz. Ben keki,pudra şekeri yerine artan krema ile süsledim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: