8 Haziran 2015 Pazartesi
Havuç Çorbası
Havuç kış aylarının bence en güzel sebzelerinden biridir. Havuçla neler yapılmaz ki. Havucun çorbası, salatası, tatlısı her şeyi güzel güzel olur. Havuç gözler için çok gerekli bir sebzedir. Ben size Havuç çorbası tarifi vereceğim. Hem görüntüsü hemde lezzeti harika.
Malzemeleri
4 adet havuç
25 gr tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4-5 dal taze zerdeçal
4-5 dal maydanoz
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı krema
Kimyon
Karabiber
Tuz
Servisi İçin
Taze Kişniş
Maydanoz
Havuç Çorbası Yapılışı
Havuçları istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Tenceremizde önce tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının içine küp doğradığımız soğanları koyarak hafif kavuralım. Hafif kavrulan soğanların içine bıçakla ezip çok küçük doğradığımız sarımsakları da katarak 1-2 dakika daha kavuralım. Bunların içine doğradığımız havuçları katarak, havuçlarında kavrulmasını sağlayalım. Havuçlar o güzel rengini salıp, rengi hafif değiştiğinde içine tavuk suyunu katarak kaynamaya bırakalım. Bu arada içine ince doğradığımız maydanoz ve zerdeçalın bir kısmını katalım, bir kısmını üzerine serpmek için ayıralım. Suyumuz iyice kaynayıp havuçlar iyice pişince blendırla çekerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. En son 1 bardak kremayı yavaş yavaş katarak 1-2 dakika daha kaynatalım. Servis tabağına alarak üzerine ayırdığımı maydanoz ve zerdaçalı serpelim
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder