4 Ekim 2015 Pazar

Fırında Sütlü Patates Tarifi




Malzemeler

1 kg patates
100-150 gr kıyma
2-3 diş sarımsak
2 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
Kekik
2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
5-6 dal maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Soğan ve sarımsakları soyarak kıyın. Zeytinyağında bunları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, kıyma suyunu salıp ekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz,Kaşar peynirini robotta çekin. Patatesleri soyarak ince halkalar şeklinde doğrayın. Cam kalıbı yağlayın. Patateslerin yarısını aralarına kadar kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp bütün malzeme bitene kadar devam edin. Üzerini patateslerle tamamlayın ve üzerine galeta unlu karışımı serpip sütü dökün. 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: