4 Ekim 2015 Pazar

Hamsi Diblesi Tarifi




Malzemeler

20 adet hamsi
2 su bardağı pirinç
4-5 adet karalahana yaprağı
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı

Hamsileri  ayıklayıp yıkayıp süzün. Pirinci sıcak suda yarım saat kadar bekletip, yıkayıp süzün. Karalahana yapraklarını incecik kıyarak pirinçle harmanlayın. Karabiber ve tuz ekin. Soğanı tereyağında kavurun. Pirinçli karalahanayı ekleyerek karıştırın. Bu arada  hamsi fletolarının kılçıklarını ayıklayın. Tencereye pirinçli karışımın yarısını dökün, üzerine hamsi fletoları dizin. Kalan pirinçli karışımı ve hamsi fletoları olacak şekilde tencereye yerleştirin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: