4 Ekim 2015 Pazar
Süzme Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 havuç
2 patates
1 kabak
1 kereviz
Yarım kase bezelye
3 kaşık zeytinyağ
2 soğan
2 yemek kaşığı un
7-8 su bardağı et suyu
3-4 dilim ekmek
Tuz
Pul biber
Yapılışı
Patates, havuç, kabak, kereviz ve soğanları küp halinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyarak soğanları kavurun. Bütün sebzeleri ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Unu ekleyerek sararana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve pul biberi devamlı karıştırarak ilave edin. Çorbayı blenderle ezin. Ekmekleri küp doğrayarak, fırında yada tavada kızartın. Çorbaları kaselere alarak , kızaran ekmekleri ve pul biber ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder