4 Ekim 2015 Pazar

Süzme Sebze Çorbası Tarifi




Malzemeler

1 havuç
2 patates
1 kabak
1 kereviz
Yarım kase bezelye
3 kaşık zeytinyağ
2 soğan
2 yemek kaşığı un
7-8 su bardağı et suyu
3-4 dilim ekmek
Tuz
Pul biber

Yapılışı

Patates, havuç, kabak, kereviz ve soğanları küp halinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyarak soğanları kavurun. Bütün sebzeleri ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Unu ekleyerek sararana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve pul biberi devamlı karıştırarak ilave edin. Çorbayı blenderle ezin. Ekmekleri küp doğrayarak, fırında yada tavada kızartın. Çorbaları kaselere alarak , kızaran ekmekleri ve pul biber ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: