4 Ekim 2015 Pazar

Portakallı Kek Tarifi




Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un (ben 8 yemek kaşığı dolu dolu un koyuyorum)
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Yapılışı

1 su bardağı şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikserle iyice çırpın. İçine sırayla kabartma tozu, un, sıvıyağ, portakal kabuğu rendelerini ilave ederek tekrar çırpın. Kek kalıbını yağlayarak bu karışımı kalıba dökün. 180 derece fırında 30-35 dakika arada kontrol ederek (kapağını fazla açmadan) pişirin. Pişen keki soğuduktan sonra çıkararak, üzerini kürdan yada çatalla delin. Kalan şeker ve portakal suyunu, şeker eriyene kadar çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş kekin üzerine dökün. Kek sosu iyice çektiğinde servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: