4 Ekim 2015 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi






Malzemeler

500 gr koyun eti
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sirke
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kekik
2,5-3 su bardağı sıcak su
5 adet patlıcan
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Kuzu etlerini tencereye alarak kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Zeytinyağını ilave ederek küp doğranmış soğanları kavurun. Sirkeyi ilave ederek, rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve tuzunu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları közleyerek, kabuklarını soyun. Bıçakla incecik kıyın. Tereyağını eriterek içine unu ilave edip, un sararana kadara kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Bu karışım koyulaştığında ateşten alın. İçine ince kıyılan közlenmiş patlıcanları, tuzu, rende kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak, üzerine etleri koyup servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: