4 Ekim 2015 Pazar

Tavuklu Pirinç Salatası Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ
1 kavanoz hazır garnitür
1 tavuk göğüs eti
4-5 taze soğan
1/2 demet maydanoz
3-4 yaprak marul
5-6 salatalık turşusu
1/2 yarım limonun suyu

Yapılışı

Pirinci ayıkladıktan sonra ılık suda yarım saat kadar bekletin. Suyunu süzdükten sonra zeytinyağında kavurarak 2 bardak suyla aynı pilav pişirir gibi pişirin.
Haşlanan tavuk göğüslerini didikleyin. Taze soğan, marul, maydanozu ince ince kıyın. Bütün bu malzemeyi pilavla karıştırın.Üzerini salatalık turşusu ile süsleyip limon suyu gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: