2 Ekim 2015 Cuma

Patates Dolması Tarifi




Malzemeler

5-6 patates
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Patatesleri suda iyice yıkayın. Bir tencereye  patateslerin üzerini geçecek kadar su koyarak 6-7 dakika kadar haşlayın. Sıvıyağda soğanları kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiberi de ilave ederek, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Kıyılmış maydanozları ekleyerek altını kapatın. Patateslerin kabuklarını soyarak, ikiye kesin. Tepside patateslerin düz durması için altlarından da biraz kesin ve kaşık yardımı ile içlerini oyun. Patatesleri hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Başka bir yere salçayı yarım su bardağı su ile açarak tuzlayın, Bu salçalı karışımı patateslerin üzerine dökün. Suyu baktınız az geldi, patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: