2 Ekim 2015 Cuma
Terbiyeli Ispanak Kökü Çorbası Tarifi
Malzemeler
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
200 gr ıspanak kökleri
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı su
4 su bardağı su yada et suyu
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Tereyağ
Yapılışı
Sıvıyağda soğanları pembeleştirin. Ispanak köklerini çok ince doğrayıp tencereye alın ve kavurmaya devam edin. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve dövülmüş sarımsakları başka bir kapta iyice çırpın. Yarım çay bardağı su ilave ederek karışımı inceltin. Ispanak köklerini koyduğumuz tencereye 4 su bardağı su yada et suyunu ilave ve sonrada yoğurtlu karışımı ilave ederek sürekli karıştırın.Üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten almadan önce tuzunu atın. Tavada tereyağını eriterek kırmızı biberi ve naneyi ekleyin. Kaseler paylaştırdığınız Terbiyeli Ispanak Kökü Çorbalarının üzerine naneli kırmızı biberli tereyağını gezdirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder