28 Eylül 2015 Pazartesi

Havuç Tatlısı Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo havuç
2 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Kreması İçin

1,5 su bardağı pudra şekeri
1 litre süt
2 kaşık un
1 yumurta
125 gr margarin
Vanilya

Yapılışı

Havuçları rendeleyerek, şekerle birlikte kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İçine dövülmüş ceviz ve bisküvileri katarak karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek dolapta bir kaç saat bekletin. Soğuyn havuç tatlısını dilimleyerek servis yapın.

Kremasının Yapılışı

Tencereye margarin hariç bütün malzemeyi alarak, devamlı karıştırıp pişirin. Kremanın piştikten sonra içine margarini katarak mikserle iyice çırpın. Havuç tatlısının her yerine yayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: