Mantarı sevmeyenler çoğunlukta mı acaba? Ama ben onlardan değilim. Mantarı çok severim. Hani derler ya her gün olsa bıkmadan yerim diye, işte ben onlardanım.
Mantar yemeğini yapması da her yemeği yapmak kadar çok kolay bence. Mantarı her çeşit sebze ve etle pişirebiliriz. Önemli olan bence insanda biraz hayal gücünün olması. Ama ben bu sefer size zeytinyağlı yaptığım Mantar Yemeğini anlatacağım. Buyurun tarife..
Malzemeler
500 gr kültür mantarı
1 soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2-3 domates (küp doğranmış)
2-3 yeşil biber
1 salçalık kırmızı biber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı ( 2 kaşık)
Yapılışı
Mantarı iyice temizleyin, yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye 2 kaşık zeytinyağını alarak soğanı yağda kavurun. Kavrulan salçaya küp doğranmış yeşil biber ve kırmızı salçalık biberler doğranarak onlarda kavrulur. En son küp doğranmış domates ve salçayı da katarak kavurun. Ve mantarları katarak kısık ateşte ( biliyorum mantarlar sulanır ama, yarım çay bardağı kadar su ilave ederim) pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder