19 Eylül 2015 Cumartesi
Poğaça Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin
4,5 su bardağı kadar un
2 yumurta (birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın)
1 bardak yoğurt
125 gr margarin (oda sıcaklığında olacak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
Susam (üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin
200 gr lor (yada lorun içine peynirde koyabilirsiniz)
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeyi bir kaba alarak yoğurun. Elinize yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. ( Hamur cıvık olursa biraz daha un katarak kıvamını ayarlayın). Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar iki avucunuz arasında açın. Diğer tarafta ayrı bir kabın içinde lor, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Bu lorlu karışımdan bir miktar alarak, avucunuzda açtığınız hamurların içine koyarak kapatın, Yağlı tepsiye dizin. Üzerine ayırdığımız ,1 yemek kaşığı sıvıyağla açtığımız 1 yumurta sarısını sürün. Üzerine susam serperek, 180 derece ayarlanmış fırında altı üstü nar gibi kızarana pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder