19 Eylül 2015 Cumartesi

Poğaça Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

4,5 su bardağı kadar un
2 yumurta (birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın)
1 bardak yoğurt
125 gr margarin (oda sıcaklığında olacak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
Susam (üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin

200 gr lor (yada lorun içine peynirde koyabilirsiniz)
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yapılışı

Hamuru için bütün malzemeyi bir kaba alarak yoğurun. Elinize yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. ( Hamur cıvık olursa biraz daha un katarak kıvamını ayarlayın).  Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar iki avucunuz arasında açın. Diğer tarafta ayrı bir kabın içinde lor, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Bu lorlu karışımdan bir miktar alarak, avucunuzda açtığınız hamurların içine koyarak  kapatın, Yağlı tepsiye dizin. Üzerine ayırdığımız ,1 yemek kaşığı sıvıyağla açtığımız 1 yumurta sarısını sürün. Üzerine susam serperek, 180 derece ayarlanmış fırında altı üstü  nar gibi kızarana pişirin.






Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: