27 Eylül 2015 Pazar
Havuçlu Pasta Tarifi
Malzemeler
1 kilo havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
50 gr margarin
Hindistan cevizi yada çekilip toz haline getirilmiş antep fıstığı
Kreması İçin (Annemin Kolay Krema Tarifi)
Yarım kilo süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 kaşık kakao (isteğe bağlı ben koymadım)
İstenildiği kadar şeker (3-4 dolu dolu yemek kaşığı)
Yapılışı
Havuçları rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine su ve şekeri ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen havuçları ocaktan alarak içine hemen sıcakken margarini koyup karıştırarak eritin. Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilyayı ilave edin. Bir kalıba boşaltarak bastırın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Daha sonra üzerine dolaptan alarak kremayı güzelce yayın. Tekrar dolaba koyarak kremanın donmasını bekleyin. Ben genelde havuçlu harcı kalıpta beklerken, hemen kremasını yapıyorum ve ikisini dolaba koyarak soğutuyorum. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine hindistan cevizi yada çekilip toz haline gelmiş antep fıstığı serpin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder