19 Eylül 2015 Cumartesi

Şehriyeli Pilav Tarifi







Malzemeler

1,5  su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı  şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
3 su bardağı su

Yapılışı

Pirinci suyla iyice yıkıyoruz. Tencereye zeytinyağını alarak kızdıktan içine şehriyeleri atarak rengi kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere yıkanmış pirinci ilave edip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriye ve pirincin üzerine 2 bardak su ve tuz katarak kapağını kapatıp, kaynayana kadar harlı ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başlayan pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pilavın altını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: