19 Eylül 2015 Cumartesi
Şehriyeli Pilav Tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
3 su bardağı su
Yapılışı
Pirinci suyla iyice yıkıyoruz. Tencereye zeytinyağını alarak kızdıktan içine şehriyeleri atarak rengi kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere yıkanmış pirinci ilave edip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriye ve pirincin üzerine 2 bardak su ve tuz katarak kapağını kapatıp, kaynayana kadar harlı ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başlayan pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pilavın altını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder