21 Eylül 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi






 Malzemeler

500 gr taze  fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 domates
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz

Yapılışı

Önce fasulyelerin kenarlarındaki kılçıkları ayıklayın. Daha sonra Fasulyelerinizi ortadan 2 ye kesin ve fasulyeleri suda yıkayarak suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını koyarak kızmasını sağlayın. Zeytin yağı kızdıktan sonra küp doğranmış soğanları şeffaflaşana kadar kavurun.  Kavrulan soğanların üzerine küp doğranmış domates, tuz ve salçayı katarak kavurun. Üzerine fasulyeleri ilave edin. Fasulyeler rengi dönene kadar fazla karıştırmadan karıştırın. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su koyarak, fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: