Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
1 paket krem şanti
Ara malzemesi
2 büyük rende havuç
2 kaşık şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı
Önce rendelenmiş havuçları tencereye alarak,üzerine şekeri ilave edin, Havuçlar kendi suyunu salıp yumuşayana ve şekerle bütünleşene kadar pişirin.
Pişen havuçların üzerine çekilmiş cevizleri koyarak karıştırın ve soğumaya bırakın.
Daha sonra kremayı yapın. Bunun için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremanın altının kapatıp içine krem şantiyi dökerek mikserle iyice çırpın. Krema malzemesinide soğumaya bırakın
En son keki yapın. Önce yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sıvıyağ, süt, kabarta tozu, vanilya ve unu katarak iyice çırpın. Bu malzemeyi yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsiye dökerek, 180 derecede arada kontrol ederek 30-35 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için klasik kürdan batırma işlemini yapabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir.Kek piştikten sonra keki de soğuması için bir kenara alın. Soğuyan keki ortadan 2 ye keserek önce kremayı her yerine yayın. Kremanın üzerine de havuçlu cevizli harcı koyup onuda yayın.
Üzerine kestiğimiz kekin diğer yarısını koyun.Kekin en üstüne kalan kremayı dökün.
Keki soğuması için buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra dilimlere
keserek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder