19 Eylül 2015 Cumartesi
Kırmızı Mercimek Ezmesi
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Kırmızı mercimeği suyla iyice yıkayın. Tencereye bir kaşık sıvıyağ koyup rende soğanları kavurun. Kavrulan soğanlara biber salçasını ilave ederek salçayıda kavurun. Üzerine geçecek kadar su ve tuzu ekleyerek mercimekler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Mercimekli harcı bir tabağa alıp üzerini kaşıkla düzeltin.Kaşığın tersi ile şekil verin Tavada 2-3 kaşık zeytinyağını kızdırıp içine pul biberi ekleyin. Bu harcı mercimekli ezmenin üzerine dökerek süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder