28 Eylül 2015 Pazartesi
Kayısılı Tart Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
125 gram margarin
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kayısı marmeladı
Yapılışı
Yumurtaları bir kapta şekerle birlikte iyice çırpın. Daha sonra içine yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı katarak hamuru yoğurun. Hazırlanan hamurun 3/1 kadarını bir kenara ayırarak, kalan hamuru, yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kayısı marmeladını sürün. Ayırdığınız hamurla yuvarlak, spiral şekiller vererek, marmeladın üzerini süsleyin. 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder