25 Eylül 2015 Cuma

Annemin Ev baklavası Tarifi

Malzemeler

Hamur Malzemeleri

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 kaşık sirke
2 yumurta
Zeytinyağ- çiçekyağ karışımı
Aldığı kadar un

İçi için

Ceviz

Açmak için 

Nişasta

Şerbeti İçin

5 bardak su
4 bardak su
Yarım limon suyu

Üzeri İçin

250-300 gr tereyağ veya margarin


Şerbetin Yapılışı

5 bardak su ve 4 bardak şekeri bir tencereye alarak az  koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Kaynayan şerbeti kapatmaya yakın içine limonu sıkın ve serin bir yere koyarak soğutun.

Yapılışı 

Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabında karıştırarak özleşene kadar iyice yoğurun. Özleşen hamurdan 30 beze yapın. Bu bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip üst üste 10 ar 10 ar koyun. Bu 10 arlı grupları merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Açılan hamurların arasına ceviz serpip üst üste yerleştirin.  Hamuru dilediğiniz şekilde keserek erimiş margarin yada tereyağının yarısını  dökün. 180 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak Baklavanın üzerine önceden yapıp soğuttuğumuz şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: