Malzemeler
6 adet patlıcan (patlıcanlarım büyüktü ben 2 ye kestim )
2 soğan
2 domates
6-7 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağ yada sıvıyağ
Tuz
Karabiber
200 gr kıyma
Yapılışı
Patlıcanları çizgili soyarak, tuzlu suda bekletiyoruz. (bu işlem patlıcanların fazla yağ çekmesini önler.) Patlıcanları iyice yıkayarak fazla suyunu temiz bir bezle yada kağıt havlu ile alıyoruz. Daha sonra patlıcanları az yağda her tarafını kızartıp patlıcanları ayrı bir yere alıyoruz. Tavada kalan yağda küp doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz. ( Ben soğanlar hafif pembeleştiğinde içine kıymayı ilave ediyorum.) Kıyma ve soğanlar kavrulduktan sonra içine ince doğradığımız biberleri, küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. En son tuz, karabiberi ilave ederek altını kapatın. Tepsiye patlıcanların ortasını kesip, içine kıymalı harçtan doldurun. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber le süsleyin. Ayrı bir yerde domates salçasına su koyarak salçayı açın ve bu karışımı patlıcanların arasına (kıymaların çıkmaması için kıymaların üzerine dökmeyin.) dökün. 180 derece fırında 20-25 dakika kadar arada kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder