Malzemeler
1 kilo kayısı
1 kilo şeker ( şekeri az seviyorsanız 700 gr kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
1 limon suyu
Yapılışı
Kayısıları yıkayarak ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye bir sıra kayısı bir sıra şeker koyarak. imkanınız varsa 1 gece tencerenin ağzı kapalı olarak bekletin. Bunu yapmamızdaki amaç kayısıların şekerle sulanmasını sağlamak. Böylece reçele ilaveten su koymaya gerek kalmaz. Tencereyi ateşe koyarak kayısılar yumuşayana, suyu kıvamını alana kadar pişirin. Bu arada pişen kayısıların üzerinde köpük oluşursa, tahta bir kaşıkla köpükleri alalım. Tenceremizi kapatmaya yakın içine limon suyunu sıkalım. Limon suyu reçelin şekerlenmesini önler.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder