27 Eylül 2015 Pazar

Çatal Çörek Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı un
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Çörek otu

Yapılışı

Unu bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına oda sıcaklığındaki yumuşak margarini, sıvıyağı, şekeri, mahlebi, yoğurdu, kabartma tozunu koyarak yoğurun. Hazırlanan bu hamuru küçük toplara ayırın. Bu topları elinizle şekil vererek rulo haline getirin. İki rulonun ucunu birleştirerek çatal çörek şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: