19 Eylül 2015 Cumartesi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler
500 gr üzüm yaprağı
İç Malzemesi
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 kaşık domates salçası
4-5 çok ince kıyılmış soğan
1-2 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı karabiber
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
3-4 yemek kaşığı kuş üzümü isteğe bağlı)
Üzerine
Limon dilimleri
Üzerine çıkacak kadar su
Yapılışı
Derin bir kapta iç malzemenin hepsini iyice karıştıralım. Yapraklar eğer salamura ise fazla tuzunu atması ve hafif yumuşaması için sıcak suda 2-3 dakika kadar bekletin. Bekleyen yaprakları delikli kepçe ile sıcak sudan alarak ayrı bir yere alın. yapraklarınız eğer taze ise bu işlemi yapmaya gerek yok. Düz bir zemin üzerinde yaprakların dalını kopararak yayalım. Tam ortasına yaprağın büyüklüğüne göre iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi saralım.Sardığınız dolmalarınızı derin bir tencereye dizin. Üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su koyup limon dilimlerini dizin. Su kaynayana kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip yaparakların içindeki pirinçler şişene kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder