18 Eylül 2015 Cuma

Gül Börek







Malzemeler

4-5 adet hazır yufka

İç malzemesi

200 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz

Üzerine

1 çay bardağı sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt (süt böreğimize ayrı bir tat katıyor.istemiyorsanız koymayabilirsiniz)
Tuz

Yapılışı

Yufkalarımızı üst üste masamıza yayıyoruz. Önce artı şeklinde kesiyoruz, böylece 4 e bölmüş oluyoruz. Dörde böldüğümüz yufkalarımızı istersek tekrar artı şeklinde keserek, her bir yufkamızı 8 parçaya bölmüş oluyoruz.Diğer taraftan iç malzemesi için lor, ince doğranmış maydanoz ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu lorlu iç malzemeyi yufkalarımızın geniş kenarına yeteri kadar koyarak, sıkmadan hafifçe sarıyoruz. Sardğımız yufkalarımızı kendi etrafında dolayarak gül şekli verip, yağladığımız tepsimize diziyoruz. Dizdiğimiz gülleriizin üzerine sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz karışımını iyice karıştırarak eşit şekilde döküyoruz. Tepsimizi 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak alt ve üstü eşit şekilde nar gibi kızarana kadar(arada kontrol ederek) 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: