27 Eylül 2015 Pazar
Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler
4 yada 5 tane tavuk göğüs
1 soğan
Sıvıyağ
1 kaşık domates salçası
Tuz
Yapılışı
Tavuk göğüslerini yıkayarak suyunun süzülmesi için bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile fazla suyunu alın. Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Kızan yağa tavuk göğüslerini alarak 2 tarafını da hafif kızartın. Kızaran tavuk göğüslerini fırın tepsisine alın. Tavada kalan yağda küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar soteleyin. Sotelenen soğanlara salçayı ilave ederek salçayı kavurun. Kavrulan salça ve soğanların üzerine yeteri kadar su ilave ederek biraz kaynatın. Kaynayan bu karışımı fırın tepsisine aldığımız tavuk göğüslerinin üzerin 1 parmak geçecek kadar dökün. Tuz ve karabiber ilave ederek 180 derece fırında 20-25 dakika arada kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder