27 Eylül 2015 Pazar
Etli Patates Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana eti
4-5 adet patates (küp doğranmış)
1 havuç (küp doğranmış)
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağ
Yapılışı
Zeytinyağını tencerede iyice kızdırın. Kuşbaşı etleri buna ilave ederek kızgın yağda mühürleyip kavurun. Üzerine yeteri kadar su ilave ederek etlerin pişmesini arada karıştırarak sağlayın. Bu arada patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Pişen ve suyu biraz azalan etlerin üzerine önce soğanları sonra salçayı katarak kavurun. Kavrulan et, soğan, salçaya küp doğranmış patates ve havucu ialve ederek onlarıda kavurun. Daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder