27 Eylül 2015 Pazar

Etli Patates Tarifi




Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana eti
4-5 adet patates (küp doğranmış)
1 havuç (küp doğranmış)
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağ

Yapılışı

Zeytinyağını tencerede iyice kızdırın. Kuşbaşı etleri buna ilave ederek kızgın yağda mühürleyip kavurun. Üzerine yeteri kadar su ilave ederek etlerin pişmesini arada karıştırarak sağlayın. Bu arada patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın.  Pişen ve suyu biraz azalan etlerin üzerine önce soğanları sonra salçayı katarak kavurun. Kavrulan et, soğan, salçaya küp doğranmış patates ve havucu ialve ederek onlarıda kavurun. Daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: