Malzemeler
6-7 adet patlıcan
5-6 adet biber
3-4 domates
1 soğan
Sosu İçin
5-6 kaşık yoğurt
4-5 diş sarımsak
Üzerine
Zeytinyağ
Nane
Kırmızı Pul biber
Yapılışı
Patlıcan ve biberleri mangal, fırın yada ateşin üzerinde közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları sert bir zeminde ince ince bıçakla kıyın. Biberler içinde aynı işlemi yapın. Bunları derin bir tabağa alın. Üzerine çok ince doğranmış domates ve soğanı ilave ederek, tuz katıp karıştırın. Servis tabağına alarak kaşıkla üzerine şekiller verin.
Sosu için olan bütün malzemeleri karıştırın. Patlıcan karışımının üzerine dökün. Yoğurdun üzerinede, pul biberli zeytinyağını yakarak dökün ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder