28 Eylül 2015 Pazartesi

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salata Tarifi







Malzemeler

6-7 adet patlıcan
5-6 adet biber
3-4 domates
1 soğan

Sosu İçin

5-6 kaşık yoğurt
 4-5 diş sarımsak

Üzerine 

Zeytinyağ
Nane
Kırmızı Pul biber


Yapılışı

Patlıcan ve  biberleri mangal, fırın yada ateşin üzerinde közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları sert bir zeminde  ince ince bıçakla kıyın. Biberler içinde aynı işlemi yapın. Bunları derin bir tabağa alın. Üzerine çok ince doğranmış domates ve soğanı ilave ederek, tuz katıp karıştırın. Servis tabağına alarak kaşıkla üzerine şekiller verin.
Sosu için olan bütün malzemeleri karıştırın. Patlıcan karışımının üzerine dökün. Yoğurdun üzerinede, pul biberli zeytinyağını  yakarak dökün ve  servis yapın.






Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: