Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı ince bulgur
Nane
2 kaşık pul biber
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Yapılışı
Mercimeği suda iyice yıkayalım. Tencereye zeytinyağımızı koyarak kızdıralım . Kızdırdığımız zeytinyağının üzerine küp doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine salçamızıda koyarak onuda kavuralım. Mercimekleri de ilave ederek üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyalım. Mercimekler iyice dağılana kadar, yani helvalaşana kadar pişirelim. Mercimekleri başka bir kaba alıp topak kalmayacak şekilde blendırdan çekelim.Diğer taraftan başka bir tencerede bulgur ve pirinçleri koyarak şişene kadar az suda pişirelim. Blendırdan çektiğimiz mercimeklerin içine tuz, nane, pirinç ve bulgurumuzu ilave edelim. Üzerine yeteri kadar su koyarak bütün malzemeler bütünleşene kadar pişirelim. Pişen çorbamızın üzerine pul biber dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder