27 Eylül 2015 Pazar
Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet tavuk but
2 kaşık un (tepeleme)
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 limon
2 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı
Tavuk butlarını ateşte tütsüleyerek yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Tavuğun suyunu süzüp soğuduktan sonra didikleyin. Un ve yoğurdu bir tencerede tahta kaşıkla ezerek tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk etlerini ilave edin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Ateşin altını kısarak tuz ve karabiberini ilave edin..
Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırparak, yavaş yavaş çorbaya ilave ederek, karıştırın. Diğer tarafta tavada tereyağını kızdırın. Pul biberi ilave ederek bu sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder