Malzemeler
1 bardak nohut (haşlanmış)
1 kaşık salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Mantı Hamuru İçin
2 tepeleme bardak un
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar ılık su
Yapılışı
Un, yumurta, tuz su ile sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın. hamur dinlendikten sonra düz bir zemin üzerinde biraz kalınca açın. Hamuru küçük kareler şeklinde kesin.
Mantıları hazırladıktan sonra tencereye zeytinyağını koyun. İçine salçayı katarak salçayı kavurun. Kavrulan salçanın üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Sıcak suya kare kestiğimiz mantı hamurlarını ve haşlanmış nohutları ekleyin. Mantı hamurları yumuşayıp pişene kadar bekleyin. Mantı hanurlarının lapa olmamasına dikkat edin. Bir tabağa alarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder