Bu tarif bizim evde hep pişer. Hamura verilen şeklinden dolayı bizim evde keçi ayağı diye bilinir. Sizde aynı şekli verirseniz göreceksiniz ki hamurlarınız aynı keçi ayağına benzemiş. Tadını anlatmama gerek yok sanırım. Sabah kahvaltılarda ve ne zaman canınız isterse yiyebileceğiniz bir tarif.
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı (yada 2 paket )kabartma tozu
2- 2,5 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Tuz
Yapılışı
Derin bir kabın içine unu dökerek, sıvıyağ hariç bütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun. Hamurunuzu elinizle ince olarak uzun çubuk şekli verin. Bu çubukları 3-4 cm uzunluklarda kesin ve her iki ucunu da ince bir bıçakla 1/2 cm kadar kesin. Hazırlanan hamurları kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Pişen keçi ayaklarını peynir, zeytin bal, reçelle servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder