4 Ekim 2015 Pazar

Köfteli Kebap Tarifi




Malzemeler

Köfte Malzemeleri

500 gr kıyma
2-3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar

Üzerine

3-4 adet domates
6-7 adet biber


Sosu İçin

1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
4-5 diş sarımsak

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Yapılışı

Köfte malzemelerini hepsini yoğurarak uzun köfteler yapın. Patlıcanları çizgili soyarak tuzlu suda bekletin. Peçete ile kurulayarak patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve sıvıyağda kızartın.
Köfteleri sıvıyağda hafifçe kızartın. Patlıcanlara birer köfte koyarak rulo şeklinde sarın. Bunları fırın tepsisine dizin. Salçayı su ile açın ve patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve biber yerleştirip, kürdan batırın. 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: