4 Ekim 2015 Pazar

Hasan Paşa Köfte Tarifi




Malzemeler

Köfte Malzemeleri

1/2 kilo kıyma
3 diş sarımsak
2 adet soğan
1 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
3-4 kaşık sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kimyon

Püre İçin

5 adet patates
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
Tuz
Karabiber

Salça Sosu İçin

2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su

1 su bardağı rende kaşar peyniri


Yapılışı

Köfte malzemelerinin hepsini karıştırarak iyice yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortası boş kalacak şekilde  havuz şekli verin. Yağlı tepsiye bu köfteleri dizerek, üzerlerine sıvıyağ ile yağlayın ve 200 derece ısınmış fırında köftelerin rengi değişene kadar pişirin.
Patatesleri haşlayarak ezip püre haline getirin. Pürenin içine margarin, ılık süt, tuz ve karabiberi ekleyerek 4-5 dakika pişirin. Püre hafif ılıklaşınca yumurta sarısını ekleyerek tekrar karıştırın. Hazırlanan püreyi kaşıkla havuz halindeki köftelerin içine kaşıkla doldurun.
Sosu için salçayı su sulandırın ve tepsiye dökün.200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Kaşar peynirleri eriyene kadar fırında tutun. Servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: