4 Ekim 2015 Pazar

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi




Malzemeler

5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 tavuk göğsü
1 limon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

tavuk göğsünü yıkayarak haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünü didikleyin (yani parçalara ayırın). Haşlanan tavuk göğsü suyunun üzerine biraz daha su ilave ederek, içine didiklenmiş tavuk göğüslerini ve haşlanmış nohutları katın. Tuzunu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Su kaynadığında içine yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler şişip yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Diğer tarafta tereyağını eritip içine salça ve naneyi ekleyin. Biraz su ile salçayı açın. Bu salçalı karışımı Pirinçli Tavuk Çorbasının üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: