2 Ekim 2015 Cuma

Çökertme Kebabı Tarifi




Malzemeler

300 gr dana biftek
2 adet patates
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su

Sos İçin

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

Yoğurdıı yarım bardak su ile iyice çırpın. Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Dana bifteğide 1 parmak genişliğinde jülyen kesin. Önce patatesleri kızartın, sonrada jülyen kesilmiş dana bifteklerin her yerini kızartın. Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri ve jülyen biftekleri yayın. 1 kaşık tereyağını eritip, içine kırmıızı biberi ilave ederek sosunu hazırlayın . Bu sosu kebabın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: