4 Ekim 2015 Pazar

Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi




Malzemeler

1/2 kg kuşbaşı koyun eti
2 adet soğan
3 adet domates (küp doğranmış)
3 adet biber
1 havuç (küp doğranmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Zeytinyağında küp doğranmış soğanları kavurun. Eti soğana ekleyerek kızartın. Küp doğranan domatesleri ve ince doğranan biberleri ilave ederek bir süre pişirin. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su koyarak, etler yumuşayana kadar pişirin. Havuçları ilave edin, 15 dakika daha pişirin. Bunun üzerine yıkanmış pirinçleri, tuzu, karabiberi ilave edip pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

süper tarif elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

tşk ederim. bloğumu ziyaret ettiğiniz içinde ayrıca çok tşk ler . bloğuma tekrar beklerim. :)