4 Ekim 2015 Pazar
Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi
Malzemeler
1/2 kg kuşbaşı koyun eti
2 adet soğan
3 adet domates (küp doğranmış)
3 adet biber
1 havuç (küp doğranmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Zeytinyağında küp doğranmış soğanları kavurun. Eti soğana ekleyerek kızartın. Küp doğranan domatesleri ve ince doğranan biberleri ilave ederek bir süre pişirin. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su koyarak, etler yumuşayana kadar pişirin. Havuçları ilave edin, 15 dakika daha pişirin. Bunun üzerine yıkanmış pirinçleri, tuzu, karabiberi ilave edip pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
süper tarif elinize sağlık.
tşk ederim. bloğumu ziyaret ettiğiniz içinde ayrıca çok tşk ler . bloğuma tekrar beklerim. :)
Yorum Gönder