20 Eylül 2015 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi





Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un


İçi İçin

200 gr kıyma
2-3 soğan
2-3 domates
3-4 biber
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin

1 yumurta sarısı

Yapılışı

Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örterek 1 saat kadar ılık bir yerde bekleterek mayalanmasını sağlayın. Kıymanın içine çok ince doğranmış soğan, domates, biber, tuz, karabiberi ekleyerek karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, oval şekilde açın. Açılan hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup, yayın. Pide şeklinde kapatarak, kenarlarına yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis görünüyor. elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

tşk ederim beğenmenize sevindim.